آگهی های شهر جونقان

کسب و کار خود را جهت هر چه بهتر دیده شدن در شهر جونقان استان چهارمحال و بختیاری در سایت نیازمندیهای اصناف پیام اول #درج_آگهی_رایگان نمایید. برای شروع روی اینجا کلیک کنید

جهت اطلاعات بیشتر با شماره‌های 02144386106 و 02144267720 و 02144386115 و 09306301063 تماس حاصل فرمایید.

برای دیدن همه آگهی های استان چهارمحال و بختیاری کلیک کنید.

جونـِقان شهری در استان چهارمحال و بختیاری است که در در جنوب غربی شهرکرد (مرکز استان) و در فاصله ۴۲ کیلومتری از این شهر قرار دارد. شهر جونقان از توابع شهرستان فارسان بوده و در شرقی‌ترین بخش میزدج واقع شده‌است که با دارا بودن جمعیتی بالغ بر ۱۴۰۰۰ نفر، مهمترین شهر، پس از مرکز شهرستان می‌باشد. جونقان در قلب رشته کوه‌های زاگرس و در دامنه جنوب غربی کوه جهانبین، واقع شده‌است. زبان مردم در جونقان، لری با گویش بختیاری و ترکی با گویش قشقایی هست.
جمعیت
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۴٬۴۳۳ نفر (در ۴٬۱۵۴ خانوار) بوده‌است.[۲]
ریشه نامگذاری
واژهٔ "جونقان" مُعرّبِ واژهٔ "گونه کان" می‌باشد که هم‌اکنون نیز واژه "گونه کان" یا "گینه کان"در بین گویش ترکی مردم این شهر یا گویش لری بختیاری بومیان شهرهای اطراف نیز رواج دارد. واژهٔ "گونه کان" از دو قسمت "گون" به معنای خورشید و آفتاب و «کان» به معنی سرزمین و پهنه تشکیل شده‌است. از این رو معنای واژهٔ "گونه کان" سرزمین خورشید و آفتاب یا منطقه‌ای است که خورشید همواره بر آن تابش دارد. از آنجایی که شهر جونقان در دامنه جنوب غربی کوه جهانبین واقع شده‌است، همواره زیر تابش پرتوهای طلایی رنگ خورشید بوده که این موضوع دلیل روشنی بر نامگذاری این شهر می‌باشد.

[نیازمند منبع]

تاریخچه
جونقان در گذشته جز میزدج از محال چهارگانه بوده و در حال حاضر از توابع شهرستان فارسان است. این شهر محصور در کوه‌هاست از جنوب کوه سالدران، از شمال کوه جهان بین و کوه شیخ، از جنوب شرق نیز کوه و تپه‌های آلماقاجی این شهر را در آغوش گرفته‌اند تنگه معروف «درکش ورکش» که در مسیر راه باستانی دزپارت قرار دارد، در نزدیکی جونقان قرار دارد. این راه باستانی از زمان عیلامیان مورد استفاده ساکنان کوهستان و دامنه‌های آن قرار می‌گرفت. آثار و شواهدی مانند طاق سنگی‌های تنگ درکش ورکش مربوط به دوره ساسانیان و سنگ نوشتهٔ عصر اتابکان در این تنگ، حکایت از قدمت و اهمیت این راه و منطقه دارد. مسیر تنگ درکش ورکش که به راه «شتررو» نیز معروف است، بخش وسیعی از منطقه چهارمحال را به اردل، دوپلان و در نهایت به خوزستان متصل می‌کرد. منطقه میزدج بدون تردید به واسطه داشتن منابع آب فراوان و مراتع و چراگاه‌های غنی، از دیرباز مورد توجه دامداران و گله داران بوده‌است. دامنه‌های سرسبز کوهستانهای چهارمحال و بختیاری، تفرجگاه و شکارگاه شاهان و حاکمان آل بویه، سلجوقیه و صفویه بود. همچنین یکی از مناطق ایلاقی طوایف لر بزرگ بوده‌است. اتابکان لر بزرگ تابستان‌ها را در میزدج و زمستان را در ایذج و مالمیر سپری می‌کردند. بعد از لرها، گله داران ترک در این منطقه استقرار یافتند.

ساکنان فعلی جونقان از دو گروه بزرگ بختیاری‌ها و ترک‌ها تشکیل شده‌اند. ترک‌ها از قبایل قشقایی و ابیوردی یا بلوردی هستند و بختیاری‌ها شامل طوایف زنگنه، اورک، شالو، اسیوند، زراسوند و… می‌شوند. گروهی فارس زبان و عده‌ای با منشأ عربی نیز در جونقان زندگی می‌کنند. زبان رایج اهالی نیز ترکی است. به قول یکی از شاعران جونقان: هر لر که آمد شهر ما ترکی زبان شد

جونقان در سال ۱۳۵۶ با تأسیس شهرداری جونقان به شهر تبدیل گردید. دربارهٔ وجه تسمیه جونقان یک روایت درست تاریخی وجود دارد:

گفته‌اند که اصل و ریشه «گینه کون» از زبان پهلویِ گرفته شده‌است و از دو بخش «گونه» به معنای برجستگی، خوب، شایستگی، نماد خاص و «گان» که هم پسوند مکان و هم به معنی مثل و مانند است، ترکیب شده‌است. چون جونقان از نظر منابع آب، زمین‌های حاصلخیز کشاورزی، مراتع و چراگاه‌های بکر و غنی و قرار گرفتن بر سر راه عبور کاروان‌ها، حائز برجستگی‌های خاصی بوده به همین دلیل این نام را بر آن نهادند و جونقان معرب گینه گان است.

در جونقان زبان ترکی قشقایی رایج است. در حال حاضر اقوام بختیاری و قشقایی جمعیت جونقان را تشکیل می‌دهند. اما زبان غالب این شهر ترکی قشقایی است.

موقعیت جغرافیایی
جونقان در دامنه رشته کوه زاگرس و مابین کوه‌های جهان‌بین و سالدران قرار دارد. دشت گستردهٔ جونقان منطقه‌ای غنی برای کشاورزی است. ۷۰ درصد زمینهای مرغوب بخش میزدج در شهر جونقان واقع شده‌اند. از این‌رو بیشتر مردم این شهر به دامپروری و کشاورزی مشغول‌اند. گندم و انگور از محصولات عمده کشاورزی این شهر است.

قلعه سردار اسعد بختیاری
شهر جونقان نیز دارای آثار تاریخی دستی می‌باشد.

از جمله سنگ نوشتهٔ سراب جونقان که بر فراز ارتفاعات جهان بین مشرف بر شهر جونقان در کناره یکی از مسیرهای مربوط به جاده باستانی دزپارت بر روی صخره‌ای حکاکی گردیده و مربوط به زمان قاجاریه است. این سنگ نوشته در سال جلوس مظفر الدین شاه و در ماه فلکی میزان که برابر با مهرماه است و در اواسط ماه شعبان نوشته شده و موضوع آن دربارهٔ بیماری وبا و شیوع آن در تمام میزدج است که در آن حال گروهی از خوانین از جونقان کوچ و در سراب سکنی گزیده‌اند. این سنگ نوشته با خطی بسیار زیبا و منظره‌های دلپذیر در دامنهٔ کوه جهان بین و در کنار چشمهٔ سراب خودنمایی می‌کند. از آثار تاریخ دیگر شهر جونقان قلعهٔ سردار اسعد بختیاری از فاتحان مشروطه و تهران است که همچون نگین بر انگشتری شهر می‌درخشد. در نزدیکی شهر جونقان آثار بقایای جاده سنگفرش نردبانی (دزپارت، اتابکی، لینچ یا بختیاری) باقی‌مانده‌است که معرف هویت تجاری این شهر از قدیم تریم ازمنه بر سر راه تجاری فرهنگی و ارتباط دهنده نجد مرکزی ایران به جلگه بین‌النهرین سفلی می‌باشد. همچنین به واسطهٔ کنترل آمد و شد در این جاده در نزدیکی این شهر، در کنار محل تلاقی دو سر شاخه رودخانه کارون به نام‌های رودخانهٔ کیار (کلار) و آب جونقان در ابتدای تنگ درکش ورکش آثار سنگی طاق سنگی در عرف محل خان اویی (کاروانسرای آبی) به چشم می‌خورد که بر اساس حفاری‌های باستان‌شناسی انجام شده، قدمت آنها حد فاصل ادوار پیش از اسلام تا دورهٔ اتابکان لر را پوشش می‌دهد. یکی از آثار به جا مانده از روزگاران نه چندان دور شهر جونقان، کاخ یا قلعهٔ سردار اسعد می‌باشد. این بنای دو طبقه اواخر دورهٔ قاجاریه پس از دستیابی فرزندان حسین قلی ایلخانی به قدرت سیاسی توسط سردار اسعد دوم بختیاری با الهام از کاخ‌های اروپایی قرن نوزدهم میلادی، بر سر گذرگاه جاده لینچ که با هماهنگی میرزا اصغرعلی اتابک (امین السلطان) صدر اعظم ناصر الدین شاه قاجار، به همراه دیگر خویشان از جمله سهامداران آن شمرده می‌شدند. به منظور نظارت بر حسن اجرای قرار دادهای تجاری خوانین بختیاری و شرکای انگلیسی شان بنیاد نهاده شد.[۳]

مراکز آموزشی
دانشگاه‌های پیام نور-دانشکده فنی و دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد از جمله موسسات عالی این شهر است. جونقان در افواه عمومی شهر خیران هم نامیده می‌شود. ۷۰ درصد مدارس شهر و ۵۰ درصد مساجد جونقان توسط مردم شهر و خیرین جونقانی ساخته شده‌است. . حاج بختیار قاسمی و مهندس نوروزعلی ترابی مقدم از چهره‌های خیری بزرگ در جونقان هستند که در تاریخ جونقان ماندگار شده‌اند به واسطهٔ تلاش بی وقفه و کارهای خیری که در زادگاه خود انجام دادند. از دیگر خیرین جونقان محمدحسن سپهری و الله وردی ازند (اسماعیلی) نام برده می‌شود. قلعه سردار اسعد بختیاری (فاتح ملی) از سران روشنفکر مشروطیت چون نگینی در این شهر قرار دارد و به تازگی به موزه مشروطیت ایران تبدیل گشته‌است.

نام آورانی چون: یدالله جهانبازی و سعید زارع (داوران معروف ملی و بین‌المللی) علی نعمتی (قهرمان بدنسازی کشور) زادگاه‌شان جونقان است.

میرزا بیضا، سهراب رحیمی. بهنام رستمی. علیداد رحیمی. جهانگیر زمانی. مسعودآلگونه. یزدان نیکبخت از شاعران و نویسندگان این شهر هستند.

از طریق سایت مرجع اصناف پیام اول میتوانید بهترینها را اعم از

 

آرایشگاه های زنانه در جونقان

آرایشگاه های مردانه در جونقان

آزمایشگاه ها و مراکز رادیو لوژی در جونقان

آژانس ها و تورهای مسافرتی در جونقان

آموزشگاه های رانندگی در جونقان

آموزشگاه های موسیقی در جونقان

ابزار فروشی ها در جونقان

ادارات و سازمان ها در جونقان

استخر سونا و جکوزی در جونقان

اورژانس و فوریت های پزشکی در جونقان

باربری ها در جونقان

باشگاه های بدن سازی آقایان و بانوان در جونقان

بانک ها در جونقان

بیمارستان ها در جونقان

بیمه ها در جونقان

پارک ها و مراکز تفریحی در جونقان

پزشک متخصص اطفال در جونقان

پزشکان در جونقان

پزشکان پوست و مو در جونقان

پزشکان عمومی در جونقان

پلاستیک فروشی ها در جونقان

پمپ بنزین ها در جونقان

پیک موتوری ها در جونقان

تئاتر و تالار نمایش در جونقان

تاسیساتی ها در جونقان

تالارهای عروسی در جونقان

تاکسی سرویس در جونقان

چاپ و تبلیغات در جونقان

خدمات آسانسور و بالابر در جونقان

خدمات خودرویی در جونقان

خدمات نظافتی در جونقان

خدمات کامپیوتری در جونقان

خرازی ها در جونقان

خشکبار و آجیل فروشی ها در جونقان

خشکشویی ها در جونقان

دادسراها در جونقان

داروخانه ها در جونقان

درمانگاه ها و مراکز درمانی در جونقان

دفاتر اسناد رسمی در جونقان

دفاتر پست در جونقان

دفاتر پلیس به علاوه 10 و دفاتر دولت الکترونیک در جونقان

دفاتر وکالت و مشاوره حقوقی در جونقان

دندانپزشکان و دندان سازان در جونقان

دکوراسیون داخلی در جونقان

رستوران ها و سالنهای غذا خوری در جونقان

روانپزشکان در جونقان

ساعت فروشی در جونقان

سمپاشی در جونقان

سمساری در جونقان

سوپرمارکت در جونقان

سوپرهای میوه و سبزی در جونقان

سینما ها در جونقان

شعبات بانک آینده در جونقان

شعبات بانک سپه در جونقان

شعبات بانک انصار در جونقان

شعبات بانک گردشگری در جونقان

شعبات بانک پارسیان در جونقان

شعبات بانک پاسارگاد در جونقان

شعبات بانک سامان در جونقان

شعبات بانک سینا در جونقان

شعبات بانک شهر در جونقان

شعبات بانک صادرات در جونقان

شعبات بانک ملت در جونقان

شعبات بانک ملی در جونقان

شعبات مهر اقتصاد در جونقان

صرافی ها در جونقان

طلا فروشی ها و زرگری ها در جونقان

عطاری ها در جونقان

عکاسی ها و آتلیه عکاسی در جونقان

فرش فروشی ها در جونقان

فرهنگسرا و خانه فرهنگ در جونقان

فروشگاه لوازم خانگی و آشپزخانه در جونقان

فروشگاه های آرایشی بهداشتی در جونقان

فروشگاه های خشکبار در جونقان

فروشگاه های شهروند در جونقان

فروشگاه های لوازم پزشکی در جونقان

فروشگاه های لوازم ورزشی در جونقان

فروشنده های پوشاک بچه گانه در جونقان

فروشنده های پوشاک زنانه در جونقان

فروشنده های پوشاک مردانه در جونقان

قالیشویی ها در جونقان

قصابی ها و سوپر های گوشت و مرغ در جونقان

قنادی ها و شیرینی فروشی ها در جونقان

گل فروشی ها در جونقان

لوازم التحریری ها در جونقان

متخصصین ریه در جونقان

متخصصین قلب و عروق در جونقان

متخصصین و جراحان مغز و اعصاب در جونقان

مدارس در جونقان

مراکز خدمات زیبایی در جونقان

مراکز خرید در جونقان

مراکز روانشناسی و روان کاوی در جونقان

مراکز ورزشی در جونقان

مساجد و حسینیه ها در جونقان

مشاورین املاک در جونقان

مهد کودک ها در جونقان

موبایل فروشی ها در جونقان

نانوایی ها در جونقان

نگارخانه ها در جونقان

نمایندگی های ال جی LG در جونقان

نمایندگی های سامسونگ SAMSUNG در جونقان

نجاری در جونقان

لوله بازکنی در جونقان

نمایندگی های سونی در جونقان

نمایندگی های لوازم خانگی در جونقان

نمایندگی های مجاز خوردو در جونقان

هتل ها و اقامت گاه ها در جونقان

کارواش ها در جونقان

کافی شاپ ها در جونقان

کافی نت و گیم نت در جونقان

کتابخانه ها در جونقان

کلانتری و اداره پلیس در جونقان

کلیسا ها و مساجد و اماکن مذهبی در جونقان

کیف و کفش فروشی ها در جونقان

متل در جونقان

صنایع دستی در جونقان

مکان های دیدنی در جونقان

طبیعت در جونقان

اماکن گردشگری در جونقان

مسیر ورودی در جونقان

فروش سوغات در جونقان

را میتوان جستجو کرد.